Η φροντίδα μετά τον ήλιο είναι σημαντική!

Σίγουρα γνωρίζεις πως είναι απαραίτητο να προφυλάσσεσαι από τον ήλιο λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας που έχει βλαβερές συνέπειες στην υγεία της επιδερμίδας και των μαλλιών σου.  Ήξερες όμως, ότι χωρίς την κατάλληλη after-sun φροντίδα θα μπορούσε να προκληθεί μόνιμη βλάβη τόσο στην επιδερμίδα όσο και στα μαλλιά σου; Καθώς πλησιάζουμε στα μέσα του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα για μια γρήγορη υπενθύμιση σχετικά με τη σημασία της φροντίδας μετά τον ήλιο. 

Γιατί η after-sun φροντίδα είναι απαραίτητη;

Μετά από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, τα μαλλιά μπορεί να γίνουν εύθραυστα, τραχιά και αφυδατωμένα. Αυτό οφείλεται στις ακτίνες UV, στο αλάτι, την άμμο και το χλώριο, τα oποία απομακρύνουν τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου. Επιπλέον, οι επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου επιτίθενται στο δέρμα κάνοντάς το να φαίνεται αφυδατωμένο και γερασμένο. Εγκαύματα και ερεθισμοί είναι πιο πιθανό να συμβούν εάν δεν λάβεις την κατάλληλη φροντίδα. Για να διασφαλίσεις την ασφάλεια της υγείας σου κατά τη θερινή περίοδο, θυμήσου τις παρακάτω συμβουλές!

Καλοκαιρινές συμβουλές περιποίησης μαλλιών και σώματος:

1. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία

Εφαρμόζοντας το sunlight serum στα μαλλιά σου πριν εκτεθείς στις ακτίνες UV, τα προστατεύεις από την φωτογήρανση και τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Λόγω των ενεργών συστατικών που περιέχει, εμποδίζεται η ηλιακή ακτινοβολία (καθώς και άλλες πηγές φωτός), προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο και το χρώμα των μαλλιών σου και παράλληλα, παρέχοντας σου βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Εκτός από τα μαλλιά σου, ο ήλιος επηρεάζει αρνητικά και την επιδερμίδα σου, καταστρέφοντας το κολλαγόνο του δέρματός σου με αποτέλεσμα το φωτοεκτεθειμένο δέρμα να έχει εκτός από ρυτίδες και έντονη χαλάρωση. Το sunlight serum μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στο σώμα σου, μετά την έκθεση στον ήλιο, καθώς λόγω των ενεργών συστατικών του, παρέχει αποτελεσματικές συσφικτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες κι έτσι καταπολεμά την οξείδωση και την πρόωρη γήρανση του δέρματός σου.

2. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο προκαλεί επιπτώσεις στα μαλλιά

Στην πραγματικότητα, ακόμη και η μεγάλη παραμονή στο αλάτι της θάλασσας ή στο χλώριο μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας και ψαλίδα. Χρησιμοποιώντας την επανορθωτική κρέμα after-sun hair mask, χαρίζεις άμεση ενυδάτωση και θρέψη στα μαλλιά σου και επαναφέρεις την υγιή όψη και λάμψη τους. Το εκχύλισμα βραζιλιανού Jicama, που περιλαμβάνεται στα κύρια συστατικά της,  χαρίζει στα αφυδατωμένα μαλλιά απαλότητα και δρα ως μαλακτικό αποκαθιστώντας την ποιότητα στην δομή της τρίχας.

3. Ξηρότητα σε όλο το σώμα 

Σίγουρα φεύγοντας από την παραλία, θα έχεις νιώσει το δέρμα σου τραχύ και τα μαλλιά σου θαμπά. Ίσως να μην το γνωρίζεις, αλλά αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα προϊόν αποτοξίνωσης για να επαναφέρεις τη φυσική λάμψη και υφή τους. Το after-sun hair & body bath είναι ένα αντιοξειδωτικό και αναζωογονητικό σαμπουάν – αφρόλουτρο που θα ενυδατώσει σε βάθος και θα τονώσει τα μαλλιά και το σώμα σου, χάρη στο μείγμα φυσικών ελαίων που περιέχει.  Ένα από τα βασικά συστατικά αυτού του προϊόντος είναι o βιοδυναμικός πράσινος γλυκάνισος, ο οποίος εξαλείφει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται μετά από την έκθεση στον ήλιο. 

4. Όταν ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας είναι συνεχώς υψηλός, η επιδερμίδα αφυδατώνεται

Λόγω της έλλειψης υγρασίας, το δέρμα τείνει να έχει θαμπή όψη και υπάρχει συχνά η αίσθηση τραβήγματος. Εκείνες τις μέρες, το σώμα σου είναι επιρρεπές σε ηλιακά εγκαύματα, γεγονός που επιταχύνει το σχηματισμό πρόωρων ρυτίδων. Το after-sun body balm αναπλάθει και ανακουφίζει το δέρμα που έχει εκτεθεί στον ήλιο. Αυτό το καταπραϋντικό βάλσαμο θρέφει και αναδομεί σε βάθος το σώμα σου και εμποδίζει τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και βελούδινη.  

Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις την υγεία σου κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Ρίξε μια ματιά στα προϊόντα που σου προτείνουμε και είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιαστείς, τόσο από την ποιότητα, όσο και από το μοναδικό άρωμά τους!

Συντακτική ομάδα της Onac