Bio – Γλωσσάριο

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ OWAY, ΕΥΚΟΛΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΣ

— ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ
Αιθέρια έλαια, αποστάγματα, μικροποιημένα φυτά και εκχυλίσματα τα οποία προέρχονται από φυτά που καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της αρμονίας μεταξύ ανθρώπου και φύσης: το έδαφος δεν υποβάλλεται σε επεξεργασία με κανένα φυτοφάρμακο ή χημικό λίπασμα, αλλά τρέφεται και τροφοδοτείται με αποκλειστικά φυσικά και βιοδύναμο -μικροφόρα λιπάσματα. Αυτό δημιουργεί ισχυρότερα φυτά που είναι σε θέση να έχουν αυτόνομα τις δικές τους άμυνες και τα οποία παρέχουν συστατικά υψηλής ποιότητας που είναι γεμάτα με υγιή, αποτελεσματικά ενεργά συστατικά.

— ΑΡΩΜΑΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
Δημιουργούμε αισθησιακά μείγματα με βάση αιθέρια έλαια τα οποία εκκρίνουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες στο σώμα και την ψυχή. Μόνο στα τεχνικά προϊόντα, των οποίων η φόρμουλα δεν είναι συμβατή με αιθέρια έλαια, χρησιμοποιούμε αρώματα χωρίς αλλεργιογόνα.

— ΗΘΙΚΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ
Αγοράζουμε πρώτες ύλες από δίκτυα δίκαιου εμπορίου και αλληλεγγύης που προέρχονται από την Αφρική, τον Αμαζόνιο, την Ινδονησία, την Ινδοκίνα και τους Αβορίγινες της Αυστραλίας μέσω πιστοποιημένων δικτύων αγορών που υποστηρίζουν τις τοπικές κοινότητες και συμβάλλουν στην οικονομική τους ανάπτυξη.

— ΦΥΤΟΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Οι πρωτεΐνες είναι θεμελιώδες συστατικό των μαλλιών, όταν λείπει το στέλεχος είναι αδύναμο και τα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και λιγότερο προστατευμένα από εξωτερικούς παράγοντες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες οι OWAY φόρμουλες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες εξ ολοκλήρου φυτικής προέλευσης.

— ΧΩΡΙΣ ΑΙΘΟΞΥΛΙΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
Στο Soothing hair bath χρησιμοποιούμε μη αιθοξυλιωμένες επιφανειοδραστικές ουσίες, προκειμένου να σεβόμαστε και να προστατεύουμε το ιδιαίτερα ευαίσθητο και ευαισθητοποιημένο τριχωτό της κεφαλής, όπως αυτό των παιδιών από 3 ετών και άνω.

— ΧΩΡΙΣ PARABENS
Έχουμε εξαλείψει τα parabens από τα προϊόντα μας ως αμφιλεγόμενα συντηρητικά, αντικαθιστώντας τα, με φυσικές ενώσεις φυτικής προέλευσης.

— ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ
Τεχνολογία Nature+ : επιλέγουμε και απομονώνουμε συστατικά από φυτά για να δημιουργήσουμε νέα δραστικά συστατικά υψηλής συγκέντρωσης, συμβατά με το δέρμα.

— ΧΩΡΙΣ SLS/SLES
Επιλέγουμε να μην χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας Sodium Laureth Sulfate και το Sodium Lauryl Sulfate. Στη θέση τους χρησιμοποιούμε μια βάση καθαρισμού που προέρχεται από καρύδα και άλλα πιο ήπια, ασφαλέστερα υποκατάστατα.

— ΧΩΡΙΣ EDTA
Οι EDTA είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται συνήθως ως βοηθητικά μέσα επεξεργασίας στο σύστημα συντηρητικών. Στην OWAY δεν χρησιμοποιούνται στο 99% των προϊόντων γιατί το συντηρητικό μας σύστημα επαρκεί για να εξασφαλίσει τη μέγιστη ανθεκτικότητα και διάρκεια.

— ΜΕΤΟΥΣΙΩΜΕΝΗ ΑΛΚΟΟΛΗ
Παράγεται φυσικά (ζαχαρότευτλα), και είναι το πιο φυσικό και καλά ανεκτό συντηρητικό, που όχι μόνο μας επιτρέπει να συντηρούμε σωστά την πλειοψηφία των προϊόντων μας , αλλά και να έχουμε τον κατάλληλο χρόνο στεγνώματος πριν χρησιμοποιήσουμε προϊόντα styling. Αντικαθιστά, για παράδειγμα, την κλασική μους αεροζόλ που χρησιμοποιείται στις μπούκλες.

— ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ
Σημαίνει ότι το προϊόν είναι απαλλαγμένο από συνθετικά αρώματα και είναι αρωματισμένο αποκλειστικά με αιθέρια έλαια που προέρχονται εξ ολοκλήρου από φυτά.

— ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ – ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ

Στην OWAY δεν χρησιμοποιούνται στα προϊόντα μας πετρελαιοειδή. Τα αντικαθιστούμε με βούτυρα, κεριά και υψηλής ποιότητας φυτικά μαλακτικά ικανά να διατηρήσουν την υγεία των μαλλιών με την πάροδο του χρόνου.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΗΜΕΙΑ

Η καθαρή χημεία αποδεικνύει ότι είναι δυνατή η απόκτηση εξαιρετικών προϊόντων χωρίς τη χρήση επιθετικών και τοξικών χημικών ουσιών, μέσω της χρήσης ασφαλών, φυσικά προερχόμενων συστατικών.

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ

Προστατεύουμε ιδιαίτερα το ευαίσθητο δέρμα, όπως αυτό των παιδιών ηλικίας 3 ετών και άνω.

— ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

Τα υλικά επικοινωνίας και δημιουργίας σαλονιών ομορφιάς είναι φυσικά, ανακυκλωμένα, οικολογικά πιστοποιημένα και επαναχρησιμοποιήσιμα: χαρτί και χαρτόνι πιστοποιημένο από FSC, ξύλο πιστοποιημένο με PEFC,, ανακυκλωμένο PET.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣΜΩΣΗ

Μια εντελώς φυσική διαδικασία, την οποία η τεχνολογία έχει δανειστεί από τη φύση. Η αντίστροφη όσμωση είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό σύστημα που διαχωρίζει το νερό από ξένες ουσίες μέσω της χρήσης ειδικών μεμβρανών που ονομάζονται ημι-διαπερατές ή οσμωτικές. Αυτές οι μεμβράνες καθιστούν δυνατό το φιλτράρισμα καθαρού νερού και τη συγκράτηση ξένων ουσιών τόσο αιωρούμενων όσο και διαλυμένων. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αντίστροφης όσμωσης, το νερό οζονίζεται.

— ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΗΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
Δεν χρησιμοποιούμε χρωστικές στα προϊόντα περιποίησης μας, διότι είναι χημικές ουσίες που δεν είναι απαραίτητες για να είναι αποτελεσματική η φόρμουλα μας. Τα προϊόντα μας, παίρνουν το χρώμα τους από τα ενεργά συστατικά, τα αιθέρια έλαια και τα βιοδυναμικά συστατικά που περιέχουν, για να εγγυηθούν στους καταναλωτές το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας, αγνότητας και καθαρότητας. Οι φόρμουλες μας είναι τόσο φυσικές που μπορεί να υπάρξουν μικρές χρωματικές παραλλαγές από τη μία παραγωγή στην άλλη: έχετε βρει ποτέ δύο πορτοκάλια ή δύο μήλα που να είναι ακριβώς ίδια;

— ΧΩΡΙΣ PEG/PPG/BG
Είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται συνήθως ως γαλακτωματοποιητές. Δεν χρησιμοποιούμε PEGs/PPGs/ BGs στις σειρές OWAY Care, Botanical, Treatments, Sunway, Styling & Finish, Hbleach και Owave.

— ΙΩΔΙΟ
Οι θεραπείες μας δεν περιέχουν ιώδιο.

— ECO-SPRAY
Τα προϊόντα ψεκασμού OWAY δεν περιέχουν προωθητικά, για βέλτιστα αποτελέσματα με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Είμαστε η πρώτη εταιρεία στην αγορά που λάνσαρε το σπρέι μαλλιών σε γυάλινο μπουκάλι με σύστημα ψεκασμού.

— ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
Επιλέξαμε να χρησιμοποιούμε μόνο βασικές συσκευασίες προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις μας στο περιβάλλον. Λέμε όχι στην υπερσυσκευασία, την εξωτερική συσκευασία ή συσκευασίες, που συχνά πετιούνται αμέσως μετά την αγορά του προϊόντος και συμβάλλουν στην αύξηση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

— ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ
Τα υλικά προώθησης και προβολής που χρησιμοποιούνται στα σαλόνια ομορφιάς μας είναι φυσικά, ανακυκλωμένα ή οικολογικά πιστοποιημένα και επαναχρησιμοποιήσιμα.

— ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΑΤΜΟΥ
Η όλη διαδικασία είναι φυσική. Ούτε διαλύτες ούτε άλλες χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται, κάτι που μας επιτρέπει να διατηρούμε τη μέγιστη
καθαρότητα και αποτελεσματικότητα των ενεργών συστατικών. Μέσω του παραγόμενου ατμού, αυτή η μέθοδος μετατρέπει τα φυτά σε ενεργά συστατικά που χρησιμοποιούνται στις φόρμουλες μας: 100% φυσικά αιθέρια έλαια και αποστάγματα.

— ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ GMOS
Επιλέγουμε πρώτες ύλες μόνο από φυτά που καλλιεργούνται σύμφωνα με παραδοσιακές, βιοδυναμικές και οργανικές μεθόδους. Κανένα από τα προϊόντα μας δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

— PETA
Ο People for the Ethical Treatment of Animals είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος οργανισμός για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζώων. Προς τιμήν της ηθικής προσέγγισης που πάντα προωθούσαμε με ακρίβεια και διαφάνεια στον καταναλωτή, η PETA απένειμε επίσημα πιστοποίηση cruelty-free & vegan στην Organic Way. Αυτή η αναγνώριση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για τα ζώα: δεν πραγματοποιούμε δοκιμές σε αυτά και δεν θα το κάνουμε ποτέ.

— ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
Τα προϊόντα μας διατίθενται σε γυάλινα μπουκάλια – βάζα και σε σωληνάρια αλουμινίου: τα πιο κατάλληλα υλικά για την προστασία της διατήρησης και της ακεραιότητας των βοτανικών εκχυλισμάτων των συνταγών μας, που περιέχονται σε αυτά. Το γυαλί είναι 100% καθαρό, δεν απελευθερώνει τοξικές ουσίες και δεν περιέχει δυνητικά επιβλαβή χημικά προϊόντα. Το αλουμίνιο είναι ένα εξαιρετικά προστατευτικό και ανθεκτικό στη διάβρωση υλικό, καθώς και 100% ανακυκλώσιμο. Τα υλικά αυτά είναι απείρως επαναχρησιμοποιήσιμα.

— ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΑΡΤΙΝΩΝ ΕΤΙΚΕΤΩΝ
Οι ετικέτες των προϊόντων μας είναι κατασκευασμένες από πιστοποιημένο οικολογικό χαρτί FSC, το οποίο λόγω της ειδικής επεξεργασίας του είναι πλήρως αδιάβροχο και ανθεκτικό.

— ΚΑΠΑΚΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
Από τον Σεπτέμβριο του 2018, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε 100% ανακυκλώσιμα καπάκια αλουμινίου για όλα τα μπουκάλια και τα βάζα. Ένα νέο βήμα στο όνομα της βιωσιμότητας, το οποίο θα μας οδηγήσει στο να έχουμε προϊόντα 100% χωρίς πλαστικά και να μειώσουμε περαιτέρω τις επιπτώσεις μας στο περιβάλλον.

ΟΖΟΝΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ

Το όζον, ένα φυσικό μόριο που αποτελείται από τρία άτομα οξυγόνου, καταστρέφει τυχόν υπολειπόμενους μικροοργανισμούς με οξείδωση, διαλύοντας την κυτταρική μεμβράνη σε λίγα δευτερόλεπτα. Μετά από αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα, το όζον που θα μετατραπεί σε οξυγόνο είναι μια καθαρή και πράσινη διαδικασία. Ως αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών, το νερό καθαρίζεται μικροβιολογικά.