DON’T BLACK OUT THE FUTURE

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?

Σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να αντιστρέψουμε την κλιματική αλλαγή και να μειώσουμε το αποτύπωμά μας στον πλανήτη είναι αλλάζοντας τις αγοραστικές μας συνήθειες .

Η ξέφρενη κατανάλωση, το άλμα στις εκπτώσεις και οι επιλογές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα υλικά είναι άμεσες αιτίες σπατάλης, με ισχυρό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφασίσαμε να μην λάβουμε μέρος στη Black Friday:
στις 26 Νοεμβρίου, το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα είναι κλειστό.

Είναι μια πρόσκληση να συνειδητοποιήσουμε τις συνέπειες των επιλογών μας και των αγορών μας.
Μια στάση, για να ξεκινήσουμε ξανά πιο συνειδητοποιημένοι και πιο αφοσιωμένοι.
Μην καταναλώνεις το μέλλον, κατανάλωσε υπεύθυνα.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ?

Τέσσερις συμβουλές για να ζεις με οργανικό τρόπο.
Μετέτρεψε τη συνειδητή κατανάλωση σε τρόπο ζωής .

01

ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

 

Τι θα γινόταν αν σου λέγαμε ότι μόνο το 18% του πλαστικού στον κόσμο ανακυκλώνεται στην πραγματικότητα;

Το υπόλοιπο αποτεφρώνεται ή διασκορπίζεται στο περιβάλλον. Και δεν σταματά εκεί! Γενικά, το πλαστικό ανακυκλώνεται σε προϊόντα ίσης αξίας μόνο μία ή δύο φορές, μετά μειώνεται σε ποιότητα και υποβάλλεται σε διαδικασία downcycling.  Από εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιείται για διαφορετικές και κατώτερες εφαρμογές σε σύγκριση με αυτές για τις οποίες σχεδιάστηκε.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η OWAY;

Ήταν το πρώτο brand στα επαγγελματικά καλλυντικά – ξεκινώντας από το 2013 – που αντικατέστησε τα πλαστικά δοχεία με γυαλί και αλουμίνιο, 100% ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν άπειρες φορές. Για μια πιο διάφανη και κυκλική πρακτική καλλυντικών.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ?

Επέλεξε προϊόντα συσκευασμένα σε 100% ανακυκλώσιμα υλικά και τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν άπειρες φορές. Το γυαλί και το αλουμίνιο όχι μόνο διατηρούν τις καλλυντικές συνθέσεις που αγοράζεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά σου επιτρέπουν επίσης να επωφεληθείς από ποιοτικά προϊόντα χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς.

02

ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΧΡΗΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΟΥΣΙΑ

Είναι πραγματικά απαραίτητα τα τόσα “στρώματα” συσκευασίας και οι τόσες σελίδες με ένθετα συσκευασίας;

Η περιβαλλοντική ζημιά που προκαλείται από αυτά τα στοιχεία υπερβαίνει κατά πολύ τα οφέλη τους.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η OWAY;

Έχει αφαιρέσει όλες τις περιττές συσκευασίες και, μόνο όταν είναι απαραίτητο, καταφεύγει σε επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά όπως ξύλινες ή βαμβακερές θήκες ή tree-free paper, οικολογικό και πλήρως κυκλικό.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ?

Μην κοιτάς μόνο τη λίστα των συστατικών ενός προϊόντος, αλλά και η συσκευασία του κάνει τη διαφορά. Επέλεξε προϊόντα χωρίς περιττές συσκευασίες .

03

ΕΠΕΛΕΞΕ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟaΝΤΑ

Χρειάστηκε ποτέ να χρησιμοποιήσεις μεγάλες ποσότητες ενός προϊόντος για να έχεις την αίσθηση ότι πραγματικά λειτουργεί;

Σε αντίθεση με τα συμπυκνωμένα, ορισμένα προϊόντα έχουν πολύ αραιωμένες φόρμουλες και χαμηλή περιεκτικότητα σε ενεργά συστατικά.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η OWAY;

Δημιουργεί συμπυκνωμένα αγροκαλλυντικά προϊόντα, πλούσια σε αγνά ενεργά συστατικά φυτικής προέλευσης με υψηλό ποσοστό δραστικών ουσιών. Επομένως, τα προϊόντα της εγγυώνται αποτελεσματικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας μικρές δόσεις, χωρίς σπατάλη.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ?

Μην ξεγελιέσαι: οι ποσότητες που έχουν σημασία δεν είναι αυτές του προϊόντος που βλέπεις στο μπουκάλι, αλλά αυτές των ενεργών συστατικών του. Όταν αγοράζεις ένα προϊόν, να διαβάζεις πάντα τη λίστα των συστατικών και τις οδηγίες χρήσης. Εάν χρησιμοποιούσες μεγάλες ποσότητες προϊόντος στο παρελθόν, μερικές σταγόνες μπορεί να είναι αρκετές.

04

ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ

 

Ξέρεις πραγματικά τι υπάρχει μέσα στις φόρμουλες που χρησιμοποιείς στα μαλλιά ή στο δέρμα σου;

Στα παραδοσιακά καλλυντικά, είναι σύνηθες να βρίσκουμε σκευάσματα που βασίζονται σε παράγωγα πετρελαίου και συνθετικές ουσίες. Οι φυσικές διαδικασίες, από την άλλη πλευρά, εγγυώνται πλουσιότερα και πιο αγνά συστατικά.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η OWAY;

Στα προϊόντα της, έχει αντικαταστήσει τα συνθετικά συστατικά με βούτυρο, κεριά, εστέρες, φυτικά έλαια, επιλέγοντας εκχυλίσματα, έλαια και υδρολύτες ως κύρια δραστικά συστατικά, που προέρχονται από βιοδυναμική και βιολογική γεωργία .

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ?

Μην συμβιβάζεσαι σε συνθετικές επιλογές. Επέλεξε συνθέσεις με υψηλή συγκέντρωση φυσικών συστατικών και πλούσιες σε βιοδυναμικές και βιολογικές πρώτες ύλες, που λαμβάνονται με σεβασμό στο έδαφος, στη βιοποικιλότητα, στις διαδικασίες μετασχηματισμού που εμπλέκονται και σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ HASHTAG #OWAYGREECE ΚΑΙ #SHAREYOUROWAY ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ.