Έλα μαζί μας σε έναν διαφορετικό προορισμό!

Το ταξίδι στην Organic Way ξεκίνησε!  Ακολούθησε μας…

Σε αυτό το άρθρο θα σε ταξιδέψουμε στην Ιταλία, συγκεκριμένα στην Μπολόνια, για να δεις τον τρόπο παραγωγής, τις αξίες και τις ευαισθησίες της Organic Way! Μιας εταιρείας με πολύ έντονο αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης! Μιας ομάδας ανθρώπων, που λόγω της αγάπης τους για το περιβάλλον, τα ζώα και τον άνθρωπο, αποφάσισε να δημιουργήσει τις πιο αγνές και καινοτόμες φόρμουλες με ενεργά συστατικά.  

Ας ξεναγηθούμε λοιπόν, στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της…

Η Oway έχει επιλέξει να καλλιεργεί, σε δικά της αγροκτήματα, τις πρώτες ύλες που υπάρχουν σε όλες τις φόρμουλες των προϊόντων της. Για κάποια συστατικά, επιλέγει να συνεργαστεί, με διεθνή δίκτυα αγορών δίκαιου εμπορίου. 

ORTOFFICINA

Η Ortofficina είναι μία γεωργική έκταση (50.000 τ.μ.) στους λόφους της Μπολόνια, όπου η Oway εφαρμόζει τη βιοδυναμική μέθοδο για την καλλιέργεια και τη συγκομιδή φαρμακευτικών φυτών, στα οποία η απόσταξή τους γίνεται με zero miles, μετατρέποντάς τα σε συστατικά Organic Way.


Αυτή είναι η πρώτη στάση στο ταξίδι μας: το μέρος για να ζήσεις την πραγματική ουσία του έργου της Organic Way και της γης από την οποία θα κλέψεις, το μυστικό της καθαρότητας και της ευεξίας των Oway θεραπειών.

Ortofficina

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 

Η  βιοδυναμική είναι η πιο αγνή και καθαρή μέθοδος καλλιέργειας, απαλλαγμένη από φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα και συνθετικά λιπάσματα που χρησιμοποιούνται στην συμβατική γεωργία. Ο βαθύς δεσμός για τη φύση και ο σεβασμός για τους ρυθμούς της, επιτρέπει στην Oway να αποκτήσει τα πιο συμπυκνωμένα και αποτελεσματικά ενεργά συστατικά.

Οι τρεις θεμελιώδεις στόχοι της βιοδυναμικής είναι:

Διατηρεί τα φυτά υγιή, χωρίς τη χρήση χημικών.
Διατηρεί εύφορα εδάφη, από καλλιέργεια σε καλλιέργεια.
Αξιοποιεί την επίδραση του φεγγαριού για σωστή σπορά, συγκομιδή και για να αποκτήσει φυτά πλούσια σε ενεργά συστατικά και θρεπτικές ουσίες.

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ

Ο φιλόσοφος Rudolf Steiner, γέννησε τη βιοδυναμική το 1924 για να προσφέρει στους αγρότες, την εναλλακτική λύση για τη χρήση των χημικών ουσιών και με αυτόν τον τρόπο να προστατεύσει τα φυτά.

ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Είναι ενδιαφέρον να γνωρίζεις, πως αν η βιολογική γεωργία αποφεύγει τη χρήση χημικών,  προστατεύει και δρα προς όφελος του περιβάλλοντος, χρησιμοποιεί τους φυσικούς και περιβαλλοντικούς πόρους για τις μελλοντικές γενιές ανθρώπων και απορρίπτει τεχνολογίες, όπως OGM (γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα).    

Το σημείο εκκίνησης της βιοδυναμικής είναι το αγρόκτημα, το οποίο θεωρείται ζωντανός οργανισμός,  ο οποίος ενσωματώνει τη φυτική παραγωγή με την εκτροφή ζώων, από την οποία λαμβάνει το απαραίτητο λίπασμα για τις καλλιέργειες. 

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ

Η  βιοδυναμική μέθοδος θεωρεί το αγρόκτημα μια οργανική μονάδα διαβίωσης, στην οποία οι διαφορετικοί οργανισμοί που τη συνθέτουν, λειτουργούν αρμονικά (δάσος, βοσκότοποι, χωράφια, κήποι, ζώα, φυτά, θάμνοι, οπωροφόρα δέντρα, χρήσιμα έντομα, κομποστοποιημένο λίπασμα, καστανόχωμα, γαιοσκώληκες) στις διάφορες οικολογικές τους λειτουργίες και καθιστούν το σύστημα ζωτικό και παραγωγικό.
Ο αγρότης έχει έναν ρόλο μεγάλης ευθύνης, που ελέγχει και οργανώνει όλη τη δραστηριότητα του αγροκτήματος. Η δράση του, πρέπει να βασίζεται στη γνώση όλων των παραμέτρων και στην καθημερινή παρατήρηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των ζωντανών οργανισμών.

ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
Μία από τις κύριες πρακτικές της βιοδυναμικής, συνίσταται στη χρήση ειδικών σκευασμάτων στο έδαφος και στις καλλιέργειεςστην τόνωση των φυσικών διαδικασιών ενδυνάμωσης και στο σχηματισμό του χούμος (μαυρόχωμα). Η μέγιστη γονιμότητα του εδάφους αυξάνεται, καθιστώντας το κατάλληλο για ισχυρές καλλιέργειες, ικανές να αναπτύξουν υγιείς και ζωτικής σημασίας συστατικά με την πλήρη απουσία χημικών λιπασμάτων.

Ο ΣΩΡΕΙΤΗΣ «ΣΥΝΝΕΦΟ– ΝΕΦΟΣ»

Ο σωρείτης λαμβάνεται από τα οργανικά απόβλητα του αγροκτήματος της Oway, δημιουργώντας ένα φυσικό λίπασμα, που ενεργοποιείται μέσω της διαδικασίας του εμβολιασμού. Ακολουθώντας αυτήν την διαδικασία, η Oway εισάγει συγκεκριμένα βιοδυναμικά συστατικά, που ενεργοποιούν τη διαδικασία ζύμωσης.

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η ενδυνάμωση είναι θεμελιώδης τακτική στη βιοδυναμική γεωργία. Αποτελείται από την ενεργοποίηση ορισμένων φυσικών ουσιών, μέσω της αραίωσης τους και της ισχυρής αλληλοδιείσδυσης με νερό, μέσω μιας ενεργητικής ανάμιξης. Η ενδυνάμωση των βιοδυναμικών στοιχείων που πρόκειται να διανεμηθούν στο χώμα, πραγματοποιείται αναμιγνύοντας το νερό με μια περιστρεφόμενη κίνηση που πηγαίνει εναλλάξ, δεξιόστροφα και αριστερόστροφα. Το νερό επομένως φορτίζεται με ενέργεια, κίνηση και οξυγόνο, ώστε με την σειρά του να ενδυναμώσει το χωράφι στο οποίο θα ψεκαστεί.

Μέσω αυτού του άρθρου σε ξεναγήσαμε σε ένα μέρος της Ortofficina και επιλέξαμε να σου δείξουμε πόσο υψηλές προδιαγραφές έχει η Oway, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την άριστη ποιότητα των προϊόντων της!!

Σε επόμενο άρθρο θα σε ξεναγήσουμε, σε ένα πολύ πρωτότυπο και διαφορετικό μονοπάτι και είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιαστείς…

Συντακτική ομάδα της Onac